Ние во СЕМОС хостинг ја почитуваме вашата приватност, разбираме дека е важно за вас и дека се грижите за тоа како се користат вашите информации.

Оваа политика објаснува кога, зошто и како собираме лични информации од луѓе кои ја посетуваат нашата веб-страница, исполнуваат формулар за нарачки и договорно користење на која било наша услуга или производи, или кои бараат од нас да контактираме со нив или да контактираме со нас на кој било друг начин. Овие политики, исто така, ги детализираат условите под кои можеме да им ги откриеме овие информации на другите и како се грижиме за нивната безбедност.
Ве молиме, прочитајте ја нашата Политика за приватност во целост, но еве неколку од принципите што го водат нашиот бизнис:

 • Никогаш нема да ги продаваме вашите лични информации.
 • Никогаш нема да ги споделиме вашите лични информации со трета страна со цел промовирање на таа трета страна.
 • Ние секогаш ќе се грижиме за безбедноста на вашите информации со строго криптирање, во согласност со сите регулативи во врска со заштитата на личните податоци и примена на највисоките безбедносни стандарди за ИТ.
 • Никогаш нема директно да ви испратиме рекламна е-пошта без ваша согласност. За да ги примиме нашите билтени и промотивни пораки, ние бараме ваша експлицитна понуда и можете да го повлечете вашиот отказ во секое време со помош на врската “откажување” содржана во е-поштата испратена или преку корисничкиот интерфејс, така што проверете „Не“ под Уреди информации за сметката > Моите информацииatci > ObavijeОглас за услугиst o uslugama.

Aко не сте сигурни или имате прашања за тоа како се собираат или користат вашите податоци, ве молиме контактирајте со нас на SEMOSonline Поддршка .

Можете да ја прочитате нашата политика за приватност во целост подолу.

SEMOS jdoo е едноставна трговска компанија со седиште во Сесвет, на Славко Ковачиша 8-Ц, Хрватска, Тт-13 / 952-2 (Трговски суд во Загреб), ОИБ: 34193795394, MB (CBS) ): 4615719.

Адреса за канцеларии за контакт со клиенти е:

СЕМОС j.d.o.o.
Славко Ковачиќ Секција 8-Ц, 10361 Сесвет – Краralевц, град Загреб
Република Хрватска

Овластен претставник на Горан Колески .

Оваа политика (заедно со нашите Општи услови а, вклучувајќи го и Договорот за обработка на податоци и други услови на кои тие се однесуваат) е основа на нашата обработка какви било лични информации што ги собираме од вас или што ги ставате достапни за нас.

Ве молиме, внимателно прочитајте ја оваа политика за целосно да ја разберете нашата позиција и практика во врска со вашите лични информации и како ги третираме.

Согласно GDPR ( Општа регулатива за заштита на податоците ), СЕМОС j.d.o.o., Славко Ковачиќ Секција 8-С, 10361 Сесвет – Краralевец, Град Загреб, ОИБ: 34193795394 делува како управник за обработка.

Може да ги собереме вашите лични информации на следниве начини:

 • Можеме да ги собереме и чуваме личните информации што ги внесувате кога пополнувате обрасци на нашата страница, како што се нарачки за набавка, барања за доставување понуда и слично.
 • Можеби ќе ве прашаме и за вашите лични информации кога учествувате во нашите постројки или промотивни кампањи или ако пријавите проблем со нашата веб-страница / услуга.
 • Ако контактирате со нас, ние може да собираме и чуваме евиденција за таквата кореспонденција, вклучувајќи ги и личните информации што ги давате во текот на кореспонденцијата.
 • Може да собираме и чуваме лични информации што ни ги давате преку истражувања што ве замолуваме да ги пополните, иако не ви е потребно да одговорите.
 • Можеме да собираме и чуваме лични информации во врска со трансакциите што ги извршувате преку нашата веб-страница или да ги исполниме вашите нарачки и договори за услуги.
 • Можеме да собираме и чуваме лични информации поврзани со вашата посета на нашите веб-страници, како што се сообраќај, локација и други комуникации за наша сопствена безбедност, за дијагностички цели, автентикација, фактурирање и фактурирање.

Ако само ја пребарувате нашата веб-страница, тогаш ги собираме следниве лични информации во рамките на нашите логови:

  • IP адреса (види под колачиња и IP адреси)

Доколку сакате да ги користите нашите услуги и производи, тогаш ги собираме следниве лични информации:

  • Име и презиме
  • OIB
  • Адреса
  • адреса на е-пошта
  • Телефонски броеви
  • IP адреса
  • Детали за плаќање
  • Иако не ги собираме активно, може да сочуваме какви било лични информации што ќе ги откриете за време на разговор во живо, барања за поддршка (билети) или е-пошта.

IP-адреса

Ние собираме информации за IP адреса од безбедносни причини (спречување на напади на DDoS, хакирање, измама и сл.) За целите на дијагностика и статистичка анализа на сообраќајот за подобрување на квалитетот и употребливоста на нашите услуги.

Во согласност со GDPR, ние ги собираме овие информации за целите на нашите легитимни интереси како менаџер за обработка.

Колачиња

Колаче е мала датотека зачувана на вашиот компјутер што се користи за чување на вашите преференции и други информации што ги користат веб-страниците што ги посетувате.

Ние ги користиме колачињата за следниве цели:

 • Потврдување на автентикација на корисниците кога се најавуваат или надвор од страниците поврзани со нашите услуги.
 • Анализирајте го сообраќајот кон нашата страница користејќи Google Analytics (видете го Google Analytics подолу).
 • Следење на преференциите на веб-страниците.
 • Услуги на трети страни како што е разговор во живо.

Ако склучите договор за услуги со нас или продолжите да ја користите нашата веб-страница, вие се согласувате за употреба на колачиња.

Можете да блокирате колачиња со активирање на поставките во вашиот веб-прелистувач што ви овозможуваат да одбиете да поставите сите или некои колачиња. Меѓутоа, ако ги поставите поставките на прелистувачот да ги блокираат сите колачиња, можеби нема да ви биде дозволено пристап до целата или на дел од нашата страница.

Ако не ги поставите поставките на прелистувачот да одбијат колачиња, нашиот систем ќе испраќа колачиња веднаш штом ќе ја посетите нашата веб-страница.

Личните информации што ги собираме од вас се чуваат на нашите сопствени сервери во нашиот сопствен центар за податоци во Република Хрватска. Сепак, можеме да ги споделиме овие информации со трети страни со кои работиме заради исполнување на договори за услуги за вас што може да се наоѓаат надвор од Европската економска зона, како што се регистратори и регистратори на домени и слично.

Со доставување на вашите лични информации, вие се согласувате за обработка на таквите информации надвор од Европската економска област.

Ние ќе ги преземеме сите неопходни чекори за да се осигураме дека вашите лични податоци, без оглед каде се обработуваат, се безбедни и третирани во согласност со оваа Политика за приватност и ДДП.

Ние посветуваме најголемо внимание да ги заштитиме сите податоци и да ги преземеме сите соодветни чекори во согласност со прописите за заштита на личните податоци што се во сила во Република Хрватска.

  • Сите лични информации се собираат преку шифрирана врска (https).
  • Сите лични информации се чуваат зад заштитниот ид во согласност со највисоките ИТ стандарди, за кои се грижи нашиот персонал специјализиран за безбедноста на информациите.
  • Физичкиот пристап до сите лични информации е заштитен со соодветни стандарди.
  • Постојат логови за пристап за сите системи што чуваат лични информации
  • Сите лозинки се шифрираат.
  • Пенетрационите тестови се вршат редовно на сите системи и постојано се следат за ранливости и напади.

Ние ги користиме личните информации што ги собираме за вас на следниве начини:

   • за да го проверите вашиот идентитет.
   • Да ги доставиме производите и услугите што сте ги склучиле со нас.
   • да ги исполниме нашите обврски кои произлегуваат од договорите што си склучил со нас.
   • да ја прикажете содржината на вашите веб-страници на најефикасен начин на вашиот уред.
   • да одговорите на вашите прашања.
   • да се обезбедат информации, да се испорача производот и да се обезбеди услугата што ја барате од нас во случаи кога дадовте согласност да контактирате со вас.
   • да ве известам за промените во нашите услуги.
   • да испраќате промотивни е-пошта во случаи кога сте ја дале својата изречна согласност.
   • за да се спречи измама.
   • да открие, спречи и дијагностицира потенцијални нарушувања на безбедноста.

Прописите за заштита на личните податоци ги регулираат претпоставките според кои може да се соберат личните податоци и кои ги користиме како правна основа за прибирање и обработка. Овие правни основи се како што следи.

Исполнување на договорните обврски

Кога ќе договорите да обезбедите некоја од нашите услуги или да испорачате некои од нашите производи, ние мора да собереме лични податоци од вас за да ги исполниме нашите договорни обврски (на пример, да управувате со вашата сметка, да издавате фактури за услуги, да ве контактираме за цели за поддршка на клиенти и слично. )

Усогласеност со законските обврски

Регулативите што се во сила во Република Хрватска ни наметнуваат обврска да собираме и обработуваме информации за специфични цели, како што се сметководствени цели (на пр. Фактурирање) и да доставуваме информации во согласност со барањата на судските органи.

Легитимни интереси

Како дел од нашата секојдневна работа, собираме информации за легитимни интересни цели на разумен начин. На пример, собираме и снимаме IP адреси за измами и безбедносни цели, како и за анализа на употребата на нашата веб-страница.

Согласност

Во некои случаи, ние може да ги собереме и процесираме вашите лични информации со ваша согласност, на пример кога испраќаме нашиот билтен и промотивни пораки. Може да ја повлечете вашата согласност да ги примите во секое време.

Ние само ги чуваме вашите информации онолку долго колку што е потребно за да се исполни целта за која се собрани. На крајот на периодот на задржување, ние или ќе ги избришеме или анонимизираме личните информации, така што веќе не може да се поврзе со никого.

Ние чуваме лични информации во врска со какви било финансиски финансиски трансакции најмалку 11 години , како што е утврдено со регулативите што се во сила во Република Хрватска .

Како и многу други веб-страници, ние користиме одредени услуги на трети лица поврзани со функционалност, како што се обработка на трансакција со картички и слично. Подолу е листа на компании со кои секојдневно споделуваме информации. На списокот не се содржани услугите на компаниите со кои споделуваме анонимни информации или кои обезбедуваат услуги на ад хок основа. Ние внимателно ги избравме сите овие добавувачи и се уверивме дека сите тие обезбедуваат соодветна заштита во согласност со GDPR.

СЕМОС j.d.o.o.

Ние работиме со нашите SEMOSmultimedia, SEMOSrentIT, SEMOSinformatics оддели во нашиот бизнис за да одржуваме веб-страници www.semos-online.eu и прилагодени софтверски решенија на трети страни за нашите потреби, како што е WHMCS (види подолу WHMCS). Како дел од обезбедување на овие услуги, SEMOS Повремено, вработените може да имаат привремен и ограничен пристап до вашите лични информации. Операциите на СЕМОС се целосно во согласност со БДПР и склучен е договор за обработка на податоци и сите даватели на услуги на СЕМОС се обврзани со договор за доверливост.

WHMCS

Во нашата деловна активност, ние користиме WHMCS, водечки светски софтвер за автоматска автоматизација на веб хостинг, што овозможува, меѓу другото, и автоматско наддавање и користење на кориснички интерфејс. Софтверот е произведен од WHMCS Limited, компанија вклучена во Англија и Велс ( www.whmcs.com ). Иако софтверот е инсталиран на нашите сервери лоцирани во нашиот сопствен центар за податоци во Република Хрватска и е целосно под наша контрола, можно е да му се даде на персоналот на WHMCS привремен и ограничен пристап до серверите каде што се хостирани за решавање на какви било технички проблеми со софтверот. Вашите лични информации. Политиката за приватност на WHMCS е достапна овде: https://www.whmcs.com/privacy-policy/

Хрватски Телеком d.d. (PayWay)

Планираме да воведеме во нашата деловна активност за мрежно овластување на кредитни и дебитни картички во реално време ја користиме услугата PayWay, обезбедена од Hrvatski telekom d.d. Загреб ( https://www.hrvatskitelekom.hr/poslovni/ict/payway ). Системот PayWay целосно го спречува пристапот до информации за кои учесниците во процесот на набавка не се овластени, така што бројот на картичката со која се плаќа уплатата не е видлива ниту за Хрватски Телеком д.д. ниту СЕМОС j.d.o.o., туку исклучиво картичката компанија и сопственикот на картичката преку Интернет.

PayPal

Планираме да воведеме Paypal ( www.paypal.com ) со цел да добиеме исплата од клиенти. Забележете дека сите трансакции што ги правите преку Paypal се предмет на Политика за приватност на Paypal достапна овде: https://www.paypal.com/ie/webapps/mpp/en/privacy-full?locale.x=en_IE .

Tawk.to

Ние ја користиме услугата Tawk.to (www.tawk.to) за нашата услуга за разговор во живо достапна на нашата веб-страница. Ако контактирате со нас преку разговор во живо, вашиот разговор со нас ќе биде снимен и зачуван на сервери користени од Tawk.to и може да се наоѓа надвор од Европската економска зона, затоа земете во предвид дека сите лични информации што ги откривате за време на разговорите можат да бидат толку зачувани. Откако ќе заврши интервјуто, препис од разговорот се испраќа на нашата е-пошта и може да се чува во нашиот систем за идни цели за поддршка на клиенти. Политиката за приватност на Tawk.to е достапна овде: https://www.tawk.to/privacy-policy/

Комодо

Ако купите сертификат од Comodo SSL од нас ( www.comodo.com ) преку нас, ќе ви бидат побарани одредени лични информации што мора да му бидат дадени на издавачот со цел издавачот ќе ги изврши сите потребни проверки и ќе го регистрира сертификатот. Забележете дека за време на процесот на верификација, издавачот може да ве контактира преку е-пошта, телефон или пошта. Политиката за приватност на Комодо е достапна тука: https://www.comodo.com/repository/privacy-policy.php

Globalsign

Ако купите преку нас SSL сертификат од издавачот на Globalsign ( www.globalsign.com ), од вас ќе биде побарано да му дадете одредени лични информации што може да се идентификуваат на издавачот со цел издавачот ќе ги изврши сите потребни проверки и ќе го регистрира сертификатот. Забележете дека за време на процесот на верификација, издавачот може да ве контактира преку е-пошта, телефон или пошта. Политиката за приватност на издавачот Globalsign е достапна овде: https://downloads.globalsign.com/acton/attachment/2674/f-0a47/1/-/-//////GlobalSignPrivacy-Policy.pdf

Geotrust, RapidSSL, Symantec

Како и многу други веб-страници, ние користиме Google Analytics за да собереме анонимни информации за корисниците на нашите веб-страници, за да откриеме колку често ги посетуваат нашите страници, на кои страници ги посетуваат, во кое време ги посетуваат, колку долго остануваат и од кои земји доаѓаат.

Овие информации се собираат преку колачиња и IP, а добиените статистики се користат за следниве цели:

 • за подобрување на употребливоста на веб-страниците.
 • Да се следат перформансите на вашите маркетинг кампањи.
 • да се анализираат моделите на однесување.

Ако не сакате Google Analytics да ги собере овие информации, можете да инсталирате додаток на Google за вашиот прелистувач за да го спречите ова. Можете да го преземете приклучокот тука: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Повеќе информации за тоа како Гугл ги користи информациите собрани од нашите страници може да се најде тука: https://policies.google.com/privacy/partners?hl=hr&gl=uk

Испраќаме само промотивни е-пошта, ако сте дале согласност за одобрување, и ние никогаш нема да ги продаваме или предаваме вашите информации на трети страни за маркетинг цели.

Ако дадовте експлицитна согласност да примате такви пораки, можете да ја повлечете оваа согласност во секое време на три начина:

1. Ако сте ја добиле е-поштата, кликнете на врската за откажување претплати на дното на пораката.

2. Пријавете се на вашето корисничко корисничко име и изберете „Не“ под Управувајте ги информациите за сметката > Моите информации > Оглас за услуги.
3. Контактирајте нè на support@semos-online.eu

Може да ги откриеме вашите лични информации на трети страни во следниве околности:

Доколку трето лице стекне делумна или целосна сопственост на СЕМОС j.d.o.o.

Ако имаме обврска да ги откриваме или споделуваме вашите лични информации за да исполниме каква било законска обврска или да ги оствариме нашите права според Општите услови на договорот, Договорот за обработка на податоци или други договори, или да ги заштитиме нашите права, сопственост или Безбедност за вашите корисници или други. Ова вклучува споделување информации со други компании и организации за цели за измама и безбедносен пробив.

Може да поставиме врски до веб-страниците на нашите деловни партнери на нашата веб-страница. Ако ја следите оваа врска до која било од овие страници, имајте во предвид дека нивните полиси за приватност се применуваат на тие страници и дека СЕМОСОЛИНИН нема никаква одговорност за тие правила.

Ве молиме, разгледајте ги овие правила пред да ги внесете или доставите вашите лични информации преку овие страници.

Според ГДП, од 25.05.2018 година наваму, имате одредени права во врска со вашите лични информации, а накратко ги опишуваме подолу.

Право на ограничување на обработката

Вие имате право да побарате ограничување во обработката на вашите лични информации кога нема легитимен интерес за тоа:

  • кога ја оспорувате точноста на личните информации, за периодот што ни дозволува како менаџер за обработка да ја потврдиме точноста на личните информации.
  • кога се спротивставувате на обработката на податоците (видете Право на приговор подолу) и ќе разгледаме дали нашите легитимни причини ги надминуваат вашите причини.
  • кога обработката е нелегална и вие се спротивставувате на бришење лични информации и наместо тоа сакате да ја ограничите нивната употреба.
  • кога веќе не ни требаат лични информации, но вие барате да ги направи, вежба или брани правни побарувања. Можете да го искористите вашето право во кое било време со контактирање со нас (видете Како да контактирате со нас подолу).

Право на пристап

GDPR ви дава право да не прашате какви се вашите лични информации и како ги обработуваме и правото да ви овозможи пристап до тие податоци.

Можете да го искористите вашето право со контактирање со нас (види како можете да не контактирате подолу).

Забележете дека пред да обработиме барање за пристап до податоци, треба да го потврдиме вашиот идентитет и можеби ќе ве контактираме понатаму за да се увериме дека разбравме какви информации бараш. Откако ќе го потврдиме вашиот идентитет, ќе ги обезбедиме потребните информации во рок од 30 дена. Сепак, ние може да ви наплатиме административна такса ако барањето е јасно неосновано или прекумерно, а особено ако се повтори.

Во секој случај, ако сте нашиот постоечки корисник, можете да пристапите до вашите лични информации преку вашиот кориснички интерфејс.

Право на бришење (право на заборавање)

Како индивидуа, имате право да побарате бришење на сите ваши лични информации што ги имаме. Сепак, имајте во предвид дека ова не е апсолутно право и така, на пример, не ги надминува нашите законски обврски да водиме сметководствени информации.

Може да побарате бришење на вашите лични информации кога вашите информации повеќе не се потребни за целта за која првично биле собрани или обработени (на пример, ако ги откажете сите услуги што ги користиме).

Можете да го искористите вашето право со контактирање со нас (види како можете да не контактирате подолу).

Право на корекција

GDPR ви дава право да ги поправите личните информации што се неточни или нецелосни. Корисниците исто така можат да ги освежат своите лични информации преку корисничкиот интерфејс, но во секој случај можете да контактирате со нас (види подолу Како да контактирате со нас).

Право на преносливост на податоци

Вие имате право да побарате доставување лични информации што ни ги ставивте достапни во форма што може да се чита од машина. Доколку сакате да добиете печатење на вашите информации во формат JSON, ве молиме контактирајте не (види подолу Како да не контактирате).

Право на приговор

Вие имате право да се спротивставувате на обработката на вашите лични информации кога нема легитимна или правна причина да го сторите тоа. Можете да го искористите вашето право со контактирање со нас (види како можете да не контактирате подолу).

Вашите прашања, коментари и барања во врска со оваа Политика за приватност се добредојдени и може да не контактирате на следниве начини:

   • Постоечките корисници можат да ни испратат билет преку нивниот кориснички интерфејс. Можете да ни испратите е-пошта на support@semos-online.eu .
   • Може да не повикате од 8 до 8 часот на 01 8000 520.
   • Можете да ни пишете на:
    СЕМОС j.d.o.o.
    Славко Ковачиќ Секција 8-Ц, 10361 Сесвет – Краralевц, град Загреб
    Република Хрватска

</ Ul>

Иако ќе дадеме се од себе да ја исправиме ситуацијата во однос на вашите лични информации за кои не сте задоволни, доколку сметате дека не ги правиме правилно ракување со вашите лични информации, имате право да контактирате со органот за супервизија. Во овој случај, надзорен орган е Агенцијата за заштита на личните податоци (АЗОП). Информациите за контакт за АЗОП можете да ги најдете тука: http://azop.hr/zastita-podataka-croatia/ деталност / контакт-нас

Најновата верзија на оваа Политика за приватност беше објавена и стапи во сила на 11. Мај 2018 година

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.

Зачувани се поставките за приватност!
Privacy Settings

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

These cookies are necessary for the website to function and cannot be switched off in our systems.

In order to use this website we use the following technically required cookies
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Одбијте ги сите услуги
Прифатете ги сите услуги